Mitten av mars är en tid på året som kan kännas tung för många, såväl privatpersoner som företagare. 

Deklarationsdags: E-tjänsterna öppnas, blanketterna skickas ut, kontrolluppgifterna måste tittas igenom, avdragsmöjligheterna analyseras. 

Om du har ett aktiebolag så deklarerar du i samband med bokslutet.

 

I Sverige har vi ett komplicerat skattesystem, det är inte lätt att hålla reda på alla lagar, regler och klausuler som dessutom ändras ofta. För en företagare kan det vara många blanketter som ska fyllas i och många kvitton som ska redovisas. Vi har stor erfarenhet av att hjälpa företagare med deklarationen och känner till möjligheterna, vilka avdrag som är fria att göra och vilka som är begränsade med schabloner. Som din ekonomikonsult hjälper vi dig att hålla ordning på siffrorna.

Mycket att tänka på

För en enskild firma handlar det om att fylla i en NE-bilaga parallellt med inkomstdeklarationen, och om du betalar moms årsvis så måste du också lämna in en separat momsdeklaration. Alla vill väl att det ska falla väl ut med en extra slant tillbaka på skatten till midsommar eller senare under året, men så blir det inte för alla. Vi hjälper gärna till att hitta de rätta avdragen så att du kan minska din eventuella skatteskuld till staten och undvika att ditt företag råkar ut för en trist skattesmäll.

När du gör en bokföring och deklarerar finns det många val som gör att du kan påverka inkomster och skatter. Avskrivningsmodeller och värderingsmodeller för inventarier och innevarande lager är ett sätt att påverka företagets resultat. Man kan också tidigarelägga investeringar om ditt företag har vinster som annars kommer att beskattas.

Ekonomiska problemlösare

Vi har koll på de aktuella bestämmelserna och kan hjälpa dig fram i skattedjungeln. Vi ser lösningar när du ser ett problem och kan hjälpa dig hela vägen mot en mer kontrollerad ekonomi.

Känns det tungt när deklarationstiderna närmar sig?

Vi kan hjälpa dig. Skicka ett meddelande till oss redan i dag genom att Kontakta oss så bokar vi ett möte så att vi kan se hur just dina behov ser ut.